Njene reči o intimnim odnosima sa bivšim mužem su noćna mora svakog muškarca: Dizali je u nebesa, a onda je...
Foto: MGM - Dorkay Productions - Romul / Christophel Collection / Profimedia

BIOGRAFIJA LEPOTICE

Njene reči o intimnim odnosima sa bivšim mužem su noćna mora svakog muškarca: Dizali je u nebesa, a onda je...

Njen život su ispunile brojne ljubavne afere i glamurozan život.

Objavljeno:

Ava Gardner je bila američka glumica, koja se smatrala jednom od najlepših žena na svetu. Njen život su ispunile brojne ljubavne afere i glamurozan život. Američki filmski institut proglasio ju je za jednu od najvećih glumica dvadesetog veka. Ava Gardner je bila oličenje istinske filmske zvezde.

Karijeru je počela 1941. godine, da bi za vrlo kratko vreme postala zvezda. Nominovana je za Oskara za ulogu u gilmu "Mogambo, ali ga je te godine ipak osvojila Odri Hepbern za ulogu u filmu "Praznik u Rimu“.

Ava Gardner
Ava Gardnerfoto: Printscreen Youtube/Lost Vocals

Uloga Maksin Folk u filmu "Noći iguana“ smatra se njenim najboljim ostvarenjem. Neki do njenih najpoznatijih filmova su "55 dana u Pekingu“, "Snegovi Kilimandžara“, "Bosonoga kontesa“ i mnogi drugi.

Ava se udavala tri puta. Njen prvi muž bio je glumac Miki Runi. Venčali su se već 1942. godine u Balardu u Kaliforniji. Razveli su se već 1943. uglavnom zbog Runijevog raskalašnog načina života.

Miki Rurk
foto: Profimedia

Runi se kasnije hvalio kako im je intimni život bio sjajan i kako je Ava bila dobra u krevetu. Kada je to čula Ava mu je duhovito odgovorila: “Pa, on je možda i uživao u odnosu, ali nebesa znaju da ja nisam uživala".

Posle Mikija, kratko, nepunih godinu dana, bila je u braku sa džez muzičarem Arti Šouom.

Sinatra je napustio ženu zbog nje

Treći i poslednji put Ava Gardner bila je u braku sa pevačem i glumcem Frenkom Sinatrom. Sinatra je napustio suprugu Nensi zbog Ave i njihov brak bio je udarna vest u novinama tog vremena.

Sinatru su osuđivali što je napustio svoju “dobru ženu“ zbog “lake ženske”. To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za Avu to bio uspeh - njen imidž zavodnice i seks-simbola je ustoličen za sva vremena.

Frenk Sinatra
Frenk Sinatrafoto: Profimedia

Kada je saznala da je trudna, odlučila je da karijeru stavi ispred majčinstva i abortirala.

Ava Gardner i Ernest Hemingvej

Nakon svih skadala, ali i uspeha koji su oboje doživeli sredinom 50-ih, Ava Gardner i Fren Sinatra razveli su se 1957. nakon 6 godina braka, a glumica je odlučila da počne novi život u Španiji.

U Španiji Ava Gardner upoznaje slavnog književnika Ernesta Hemingveja. Hemingvej, koji je iza sebe imao četiri braka, momentalno se zaljubljuje u Avu.

Umorna od skitnje, glumica se 1968. preselila u London. Povremeno je snimala filmove, ali nikada više nije uspela da vrati staru slavu.

Ava Gardner
foto: Universal Pictures / Christophel Collection / Profimedia

Mnogo je pušila i usled toga obolela od enfizema, kao i od poremećaja imunskog sistema. Posle dva moždana udara 1986. usled kojih je ostala delimično paralisana i vezana za krevet Ava Gardner umire od upale pluća 25. januara 1990. u 67. godini života.

Poslednje reči Ave Gardner upućene služavki Karmen bile su: "Jako sam umorna!".

Bonus video:

56:47

REDAKCIJA 11.09.2024. 1. DEO

(Espreso / Blic žena / Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.